[ Ontvlooien kat ] - Wat als mijn kat vlooien heeft?

[ Ontvlooien kat ] - Wat als mijn kat vlooien heeft?

Hey,  hier zit ik dan... eindelijk in een steriele kamer. Een tijdje geleden zat ik helemaal onder de beestjes... ...Ze waren overal. In mijn kamer, de badkamer, letterlijk overal.

Maar ik was niet de enige die last had, nee... mijn kat had er nog meer last van.

Kleine Ruby, zo noemt mijn prachtige kat, had last van irritante beestjes. Ja hoor, ze had last van vlooien.

Wat we echter niet wisten is dat vlooien niet zomaar weggaan.

Daarom besloten we naar de dierenarts te gaan, en zij bevestigde wat ik dacht...
...Ja hoor, mijn liefste Ruby had last van vlooien.

Ik schrok, en was meteen in paniek. Mijn Ruby had vlooien, hoe kan dit?

Meteen ging ik op het internet, typte ik in "ontvlooien kat" en probeerde alles uit, letterlijk alles...  Deze methodes bleken dan ook te werken, echter was dit maar tijdelijk.
ontvlooien kat


Nu vraag je jezelf zeker af hoe we haar dan wel hebben kunnen ontvlooien?

Wel dat was echter niet zo simpel, want vele vergeten het allerbelangrijkste bij het ontvlooien van de kat...

...Ze vergeten de vlooien.

Het moeilijkste en hardnekkigste is niet de kat, of het schoon krijgen van de kat, nee.. dat zijn de vlooien.

Terwijl jij je kat ontvlooit zijn deze beestjes al weer bezig met jou kat te infecteren...

...En net wanneer je denkt dat het beter gaat, gaat het weer fout en zit ze weer vol. Echter zorgt dit ervoor dat je jou kat niet meer kan knuffelen, want dan zit jij ook vol.

Toch kan je er helemaal van af komen, en om dat te bewijzen heb ik heel wat research gedaan om jou met zoveel mogelijk informatie te voorzien. Zo heb je altijd wat trucjes achter de hand.
ontvlooien kat

1. [ ontvlooien kat ] - Voorbereiding.


Voor je begint met het ontvlooien is het heel belangrijk jezelf goed voor te bereiden. Je moet exact weten welke methode je zult toepassen en hoe je te werk zult gaan.

ontvlooien kat
Waarom dit belangrijk is zul je jezelf vast afvragen?

Wel, je zult niet enkel je kat moeten ontvlooien, maar ook je hele omgeving. Dit komt omdat vlooien springen, en zodra je kat ontsmet is zullen ze dan ook weer jou kat proberen infecteren.

Daarom moet je dus heel je huis, of omgeving, ontsmetten... Zo hebben de vlooien geen kans meer.

Echter zal dit niet alles oplossen want uiteindelijk blijven katten avonturiers, en dat wil dus ook zeggen dat ze vaak op pad gaan.

Hier door komen ze al snel met vlooien in contact, en kunnen ze al snel terug vol zitten.

Dit wil dus zeggen dat het ook belangrijk is om heel wat voorbereidingen te treffen, om zowel jou als jou kat te beschermen van die verschrikkelijke kriebelende beestjes.

Echter heb je de volgende dingen pas nodig als het te laat is en je kat al vol met vlooien zit, dan is het belangrijk grondig te werk gaan.

Heeft jou kat geen vlooien kan je nog altijd preventief te werk gaan...

...Dit voorkomt voor zowel jou als je kat al een heleboel problemen, en dan voorkom je vaak ook het harde werk dat erna volgt.

Heeft jou kat toch vlooien is het belangrijk shampoo te halen voor je kat, een anti vlooien spray en de stofzuiger.

[katten] - Preventief.


ontvlooien kat
Echter kan je ook voorbereidingen treffen voor je kat ook al heeft hij / zij geen vlooien. Het is beter dan het te voorkomen als te genezen...

...Daarom kunnen we ook veel beter preventief te werk gaan, zodat we hopen werk kunnen voorkomen.

Dit zorgt er dan ook voor dat jij en je kat niet door alle pijn en last moet gaan die ik en mijn prachtige Ruby echter wel hebben moeten doorstaan.

Zelf ben ik een echte dierenvriend, dus ja ik hing al snel vol. 

Mijn kat is vaak uit op aandacht, en ook dan kwam ze al snel op mij liggen, terwijl we beide geen idee hadden...

Als we dit wel wisten hadden we eerst preventieve stappen ondernomen want geloof het of niet, een kat ontvlooien is geen pretje. Net zoals bij het ontwormen van een kat.

[katten] - Vlooienband.



Aangezien katten avonturiers zijn wil dit ook zeggen dat je er niet bij bent wanneer ze last beginnen te krijgen van vlooien.

Dit betekent dan ook dat je dit niet ter plekke kunt behandelen, en je kan dan ook niet heel je stad gaan ontstmetten...

...Althans alles kan maar of dat verstandig is?!

Toch is het nog niet verloren, je kan je kat dan niet ter plekke behandelen en heel de omgeving ontsmetten waar je kat besluit te gaan wandelen...

...Toch kan je dit voorkomen.

Je kan een vlooienband kopen, in deze vlooienband zit een bepaalde stof die in het huid van de kat terecht komt en zich verspreid over het hele lichaam.

Zodra er een vlooi besluit jou kat lastig te vallen, zal deze binnen de 24 uur sterven en is jou kat weer vlooi vrij.

Echter is dit een preventieve oplossing.

Heb jij een kat die vaak van huis is, is het ook heel belangrijk om je kat hier dan ook van te voorzien. Toch is het belangrijk nog op te letten.

Ook vlooienbanden verschillen in zowel prijs als kwaliteit.

Zorg dat jou vlooienbanden van hoge kwaliteit zijn, en raadpleeg eerst jou dierenarts voor je deze aanbrengt. Dit komt omdat sommige permethrin bevatten en vele katten zijn hier dan ook enorm gevoelig voor.

Daarom is het belangrijk om eerst langs te gaan bij een dierenarts, zij weten hier vaak meer over en kunnen je dan ook een bandje van degelijke kwaliteit aanraden waar je kat geen problemen mee zal hebben.

Anti-vlooienvloeistof.

Anti vlooien vloeistof word wel eens gezien als één van de meest effectieve manieren om vlooien te bestrijden, de waarheid is echter dat...
...het niet één van maar gewoonweg de meest effectieve manier is om vlooien te bestrijden. In sommige gevallen werkt het zelfs tegen teken en oormijt.

Het is dan ook vrij simpel aan te brengen.

Als je vlooienvloeistof aankoopt krijg je er pipetjes bij, het is belangrijk dat je met gebruik van deze pipetjes anti vlooien vloeistof toebrengt tussen de schouderbladen.

Dit moet maandelijks gedaan worden, echter zitten er vaak herinneringstickers bij de medicatie om te plakken in je agenda. Zo kan je nauwkeurig te werk gaan zonder er ééntje over te slaan.

Maar ook weer hier is het heel belangrijk om eerst je dierenarts te contacteren, zeker als je kat zwanger blijkt te zijn...

De dierenarts zal dan een gepaste dosis voorschrijven voor je kat, deze dosis is dan perfect aangepast aan het gewicht en de maat van jou kat.

Dit is dan ook anders voor honden!

Je kan dan ook altijd uitleg vragen over de toepassing van het product, de dierenarts zal hier bekend mee zijn en je dus ook voort kunnen helpen.

Vaak kunnen ze het ook voor doen, zo weet je meteen hoe je het zelf moet doen en maak je dus ook geen fouten. 

Ook is het belangrijk zoals het eerder vermeld is, eerst je dierenarts te contacteren als je kat zwanger blijkt te zijn... Althans voor je de vloeistof inbrengt.

Je moet zeker zijn of je deze al dan niet mag toevoegen zonder je kat of de kitten te schaden. De dierenarts zal je verder helpen!

Injecties.

katten

Is je kat heel gevoelig voor vlooienbeten? Zo ja, is het beter om, om het half jaar toch zeker spuitjes te gaan halen tegen vlooien.

Door deze spuitjes zijn de achtergebleven eitjes en larves niet meer levens vatbaar.

Dit zorgt er dan ook voor dat het effect van al je werk een langdurig effect heeft, en is dan ook geweldig aangezien je niet weer door al dat werk heen moet.

2. [ Ontvlooien kat ] Aan het werk!

katten

Nu dat we alles hebben genomen en onze voorbereidingen dan ook hebben getroffen kunnen we uiteindelijk te werk gaan.

Het is belangrijk althans vanuit mijn perspectief om alle stappen rustig aan te ondernemen, en dus ook zeer grondig te werk te gaan.

Ga je grondig te werk zal je later ook voorkomen dat je nog last hebt van vlooien.

Zoals ik ook al eerder heb vermeld zijn vlooien hardnekkig, en ze zitten niet enkel op je kat of springen niet enkel op jou...
Nee, deze rot beesten zitten overal!

Toch is het heel belangrijk om ook preventief te werk te gaan nadat je jou kat hebt ontvlooit. Als je kat vlooi vrij is, is het belangrijk om dit te behouden.

Maar voor we dat kunnen doen moeten we eerst van de vlooien af!

Stofzuigen.

ontvlooien kat

Als je kat vol zit met vlooien zal je huis dat ook zijn, daarom is het belangrijk om te stofzuigen.
Stofzuig alle tapijten in je huid. Ga zeer grondig te werk...

...Na je grondige werk is het belangrijk om de stofzak weg te doen, en het liefst niet in je huis te laten. Je wilt namelijk niet dat deze beesten weer komen griezelen.

Echter is dit maar één stap en moet je deze stap regelmatig herhalen voor zeker te zijn.

Dit zorgt echter niet dat je kat al vrij is, daarom is het belangrijk om te weten dat dit meer een ondersteunende methode is, en dus niet voor optimale bescherming zal zorgen voor je kat.

Toch is het belangrijk dit te doen anders zal je werk uiteindelijk geen effect hebben op lang termijn, en dat wilt uiteindelijk niemand.

Zelf vind ik het dan ook belangrijk de lievelingsnestjes van je kat te stofzuigen.

Dit is omdat je kat hier vaker naar toe komt, en het dus vast ook vol zit met vlooien. Zoals al eerder gezegd is het belangrijk zeer nauwkeurig te gaan.

Sprayen.

ontvlooien katten

Het is belangrijk je omgeving te behandelen met een anti vlooien spray, en wees ook hier weer heel nauwkeurig mee.

Zorg dat je iedere tapijt hebt gehad, zorg dat je geen plekjes mist.

Ook is er een drastische optie genaamd de "anti-vlooienbom", dit zorgt dan ook dat alle vlooien uiteindelijk sterven.

Hier is het dan ook wel heel belangrijk om te zorgen dat je kat niet in de buurt is zodat je uiteindelijk geen schade toe richt aan je kat.

Zijn ze wel in de buurt als je de vlooienbom besluit te gebruiken, zullen ook jou huisdieren hetzelfde lot als de vlooien tegemoet komen.

Dit geld ook voor vissen, vogels en honden.

Je kat een shampoobeurt geven.

ontvlooien kat

Dit is misschien dan niet evident maar uiteindelijk heeft het ook zijn positieve bijdrage. Het is dan ook iets dat echt nodig is.

Een shampoobeurt alleen zal je kat niet vlooi vrij maken, toch bied het een tijdelijk effect.

Dit komt omdat vlooien heel veel eitjes leggen, en hoewel de vlooien snel sterven, zijn de eitjes vrij hardnekkig.

Dit zorgt er dan voor dat shampoo en anti vlooien poeder niet genoeg zijn.
Toch iets zeer handig om te doen, en zeker niet iets dat je mag vergeten.

Hoe moet ik nu mijn kat ontvlooien?


We hebben nu een heleboel dingen besproken die ons een heleboel zullen helpen, toch is het belangrijk om over te gaan tot het effectief ontvlooien van je kat.

De vraag is echter, hoe doen we dit?

Er zijn heel veel manieren, en sommige methodes hangen dan ook aan de leeftijd van je kat, maar uiteindelijk zal je toch een middeltje moeten halen om verder te gaan.

kattenToch raad ik aan om ook jou dierenarts hier weer aan te spreken simpelweg omdat zij perfect weten welk middeltje perfect is voor jou kat.

Ik kan je dingen gaan aanraden zoals stronghold of de spray van frontline, en deze zullen ook perfect voldoen om jou kat te ontvlooien.

Toch kan het nooit geen fout om raad te vragen...
...Mocht je toch meteen willen beginnen raad ik frontline aan. Frontline komt ook in een spray die beschikbaar is voor elke leeftijden.

Dit is dan ook de meest eenvoudige oplossing, en vervolgens ook heel nauwkeurig aangezien de spray ervoor zorgt dat het zich verspreid op de kat.

Dit zorgt er dan voor dat alle vlooien uiteindelijk zullen sterven.

Mocht jou kat nood hebben aan iets meer complexer, en heeft het al dan niet veel allergieën dan raad ik je aan eerst je dierenarts te contacteren.

Het is wel belangrijk om na het ontvlooien van je kat en het doornemen van deze stappen, ook alle preventieve stappen te doen.

Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jou kat er minder snel terug last van zal hebben.

Mijn kat heeft blaasjes?

Je kat heeft vlooien en staat vol met blaasjes? Niet panikeren, dit betekent dat jou kat een vlooienallergie heeft.

Behandel je kat dan met frontline in combinatie met Cyclio of Program.

Zo voorkom je dat de vlooien nog zullen bijten en voortplanten. Toch wil een blaasje niet meteen zeggen dat je kat vlooien heeft.

Een verdwaalde vlooi hoeft maar één keer te bijten en terug te verdwijnen, toch zal het blaasje verschijnen en zal dit enorm jeuken.

Dan zal de kat ook beginnen krabben en bijten.
Dit komt omdat de vlooi de kat bijt en uiteindelijk zorgt dat speeksel zich in de huis van de kat dringt. 

Reacties