[ Ontwormen kat ] - Mijn kat heeft wormen... Wat nu?!

[ Ontwormen kat ] - Mijn kat heeft wormen... Wat nu?!


Hey, heeft jou kat al eens last gehad van wormen? De mijne wel... maar dat was omdat ik niet wist hoe je een kat hier voor kon behandelen...

...Ik ging meteen naar google, typte meteen in "ontwormen kat" en volgde ieder artikel mogelijk.

Nadat ik de nodige info had, ging ik toch eerst langs bij de dierenarts... Ik ga mijn kat niet zomaar troep toedienen. Nee, ik heb liever zekerheid!

Meteen ging ik naar de dierenarts, helemaal in paniek... Maar zoals ik had verwacht had de dierenarts wel raad.

Dit is wanneer de dierenarts me duidelijk maakte dat je wormen ook preventief kan bestrijden, en dat er dus ook heel wat mogelijkheden zijn om het te voorkomen.

Het is zelfs zo dat je pas echt zult zien dat je kat wormen heeft als de infectie op een erg niveau zit, en soms kan je zelfs stukjes van een worm zien bij de anus.

Echter is dit geen leuke zaak zowel voor jou als voor je kat. Wormen kunnen serieuze consequenties hebben, en het is dan ook beter ze hiervoor te behandelen.

Maar wat als je helemaal geen idee hebt?

Als je net een kat hebt en je weet niet hoe je hier mee om moet gaan, is het eerste wat je moet doen - stoppen met panikeren.

Er zijn genoeg hulpmiddeltjes en genoeg bronnen van informatie die je de dag van vandaag kan zorgen, echter moet je ze wel opzoeken.

Dus vraag een deskundige om hulp, dan kunnen zij jou de nodige hulp verschaffen en kan je dus ook voorkomen dat je kat besmet is met wormen.

Wormen kunnen dan ook effect hebben op jou, ja hoor! Sommige wormen besmetten zowel de kat als de mens, en dan wordt het nog ingewikkelder!

Maar hoe moet je jou kat dan ontwormen?

[ Ontwormen kat ] - Preventief handelen.
ontwormen kat

Om je kat te ontwormen is het beter om eerst preventief te handelen en te voorkomen dat je kat effectief wormen krijgt.

Als je kat effectief last heeft van wormen kunnen de consequenties je kat serieus beschadigen en zijn ze uiteindelijk ook vatbaar voor meerdere ziektes.

Ja hoor, als je kat besmet is gaat de weerstand van je kat achteruit en hier door hebben ze dus kans om nog zieker te worden.

Niet alleen dat, je kat kan heel ziek worden van wormen en uiteindelijk zelfs een groei achterstand hebben...

...Daarom is het verstandig om je kat regelmatig te ontwormen, zo ben je zeker dat ze hier geen last van heeft...

Maar ook dit is niet zo simpel!

Katten worden ouder en zwaarder, en hier door kan je ze niet altijd op dezelfde manier behandelen... Nee, het is net als met baby'tjes... het gewicht en de leeftijd doet er toe.

De leeftijd en het gewicht zal duidelijk maken hoe vaak je jou kat preventief moet behandelen, en dit zorgt er dan op zijn tijd voor dat je kat geen wormen heeft.

Zelf gebruik ik hier een schema voor dat is opgesteld naar de Europese richtlijnen.

Schema:
  1. Tot hun 8 weken - Elke 2 weken ontwormen.
  2. 8 weken tot 6 maanden - 1x per maand.
  3. Vanaf 6 maanden - 4x per jaar.
Echter is dit gewoon een advies, en is het belangrijk eerst je dierenarts te contacteren voor je enige vorm van actie onderneemt.

Deze mensen zijn deskundig en hebben de nodige kennis om je katje GEZOND te behandelen, zonder verdere schade aan te richten.

Daarom is het ook veel beter om naar de nodige mensen te luisteren, hier zal je katje zeker bij varen en gezond door blijven.

[ Ontwormen kat ] - Effectief behandelen.

ontwormen kat

Sommige mensen weten echter niet dat preventief behandelen een optie is, en zijn dan ook te laat om er nog iets tegen te doen om het te voorkomen.

Echter moet je niet panikeren.

Aan ieder probleem hangt een oplossing, echter is deze oplossing dan ook niet altijd geschikt... Toch heb je geluk in dit geval.

Ik raad je dan ook aan meteen je browser te sluiten, te bellen naar je vaste dierenarts en meteen een afspraak te maken.

Je kan wel beginnen met ontwormen, maar dit zou niet goed zijn voor je kat... Aangezien ontwormingsmiddelen moet voldoen aan bepaalde eisen.

Zo speelt gewicht en leeftijd dan ook een grote rol.

Dus nee, behandel je kat niet meteen zomaar en contacteer eerst de dierenarts, zij zullen je een goed en geschikt ontwormingsmiddel aanraden.

Echter voor gebruik kan je ook weer terecht bij de dierenarts, ze zullen dan ook meer dan blij zijn om je te helpen en het dus eens voor te doen.

Maar als je zo meteen zou handelen heb je de kans je kat nog meer schade aan te richten, en misschien is dit dan iets meer permanenter.

Medicatie is dan ook niet iets dat je zomaar moet toedienen, ook niet bij mensen! Dit kan allerlei bijwerkingen en consequenties hebben op je lichaam.

Vermijd dit dan ook ten sterkste.

Het beste is zoals ik al eerder heb aangeraden... Contacteer je dierenarts en vraag raad aan een deskundige die letterlijk gediplomeerd is in het helpen van dieren.

Na het ontwormen van je kat, en het effectief behandelen van je kat is het wel belangrijk daarna je kat te blijven behandelen.

Behandel je kat voldoende preventief, maar ook hiervoor is het belangrijk om eerst je dierenarts te contacteren en niet te luisteren naar anderen.

Ik heb tips! Luister naar dit!

Je zal op het internet dan ook heel veel mensen vinden die allerlei trucjes hebben en tips om je verder te helpen.

Echter kan het zijn dat deze trucjes werken, toch is het belangrijk dit niet uit te voeren zonder de raad van een deskundige.

Het is namelijk zo dat deze trucjes vaak niet wetenschappelijk zijn bevestigd.

Dit zijn trucjes die vaak zijn uitgevonden door mensen die van een specifiek probleem af wouden en uiteindelijk geen idee hadden / hebben van de bijwerkingen.

Maar als je geen idee hebt van de bijwerkingen kan het inderdaad zijn dat het product werkt, maar de bijwerkingen uiteindelijk het erger maken.

Daarom... raad ik het echt aan altijd raad te vragen bij een deskundige.

Reacties